12 augustus 2021

Aarden via Aarde

Deze aardings-oefening maakt gebruik van het element Aarde.

 

Het strand is een prima plek om dit te doen. 

Voor aanvang van deze oefening neem je even de tijd en scan je je lichaam en geest. Sta je goed? Zijn er storende factoren in je lichaam en geest? Wat is je emotie op het moment? Wees je bewust van deze zaken.

 

 

Ga zitten op het zand en graaf je voeten in zodat deze tot boven je enkels zijn bedekt met zand. Neem jezelf voor om zeker een kwartier zo te zitten.

Richt je focus op binnen. 

Voel je lichaam, waar voelt het fijn in je lichaam en waar niet, waar doet het eventueel pijn? Voel het zand om je voeten. Wat voor emoties ervaar je, ongeduld, benauwdheid, angst, geluk of iets anders? Dit mag er zijn, verwelkom het en laat je steunen door de Aarde. Je bent veilig.

Wordt één met de aarde.

Voel het gewicht van het zand op je voeten en hoe deze geheel omsloten worden erdoor. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je helemaal één zou zijn met de Aarde, dat je er helemaal in opgaat. Alle zorgen en stress worden één met de Aarde en verdwijnen uit je lichaam. De Aarde neemt deze negatieve energie op en zet deze om naar vitale energie zodat het ten goede komt aan onze aarde

Nu de negatieve energie van zorgen en stress is afgegeven aan de Aarde voel je je eigen lichaam weer. Voel hoe zwaar je steunt op het zand en voel hoe het zand om je voeten heen drukt. Bedenk dat je lichaam gevuld wordt met de vitale positieve energie van de Aarde, alleen de gedachte hieraan zet het proces al in werking. Laat het stromen en op alle mogelijke manieren binnenkomen. Ervaar het, geniet en neem het met je zintuigen waar. Heeft deze vitale energie gevoel, of geluid en welke kleuren zie je en wat ruik je?

Blijf zo zitten tot het stromen van de vitale energie voor je gevoel klaar is. Bedank vervolgens de Aarde voor dit moment.

Maak jezelf los! 

Voel je kracht terwijl je je voeten uit het zand losmaakt, maak er geluid bij als dat goed voelt. Ervaar hoe het is om je los te maken. 

Ga vervolgens rechtop staan en scan heel bewust nog eens je lichaam en geest. Hoe voel je je? Wat is er verandert?

Drink een groot glas water of kruidenthee en geniet van de voedende levenskrachtenergie die je hebt gekregen.

 

Bekijk hier een aantal van onze Aarde artikelen