13 augustus 2021

Aarden via Water

Deze aardings-oefening maakt gebruik van het element Water

Het strand is een prima plek om dit te doen. 

Voor aanvang van deze oefening neem je even de tijd en scan je je lichaam en geest. Sta je goed? Zijn er storende factoren in je lichaam en geest? Wat is je emotie op het moment? Wees je bewust van deze zaken.

 

 

Ga in de (rustige) branding staan, zet je voeten op schouderbreedte. Kijk naar je voeten zie hoe ze met elke golfslag steeds iets verder in het zand zakken. Laat dit gebeuren, het is ok.

Voel hoe je voeten omgeven worden door zand en water, voel de temperatuur van het water. Ervaar de duwende en trekkende stroming van het water en voel wat dit doet met je balans. Luister naar de branding en zie hoe de zee komt en weer gaat.

Focus je op je ademhaling, adem in door je neus en adem uit door je mond. 

Leg je handen op je buik en adem zo rustig en diep door je neus in naar je buik richting je voeten. Voel wat het met je lichaam doet als je inademt.

Bij het uitademen visualiseer je de lucht vanuit je voeten omhoog naar je buik waarna deze via je borst rustig door je mond weer naar buiten gaat. 

Herhaal dit een aantal keer.

Richt je focus op binnen. 

Voel je lichaam, waar voelt het fijn in je lichaam en waar niet, waar doet het eventueel pijn? Voel het water om je voeten. Wat voor emoties ervaar je, ongeduld, benauwdheid, angst, geluk of iets anders? Dit mag er zijn, verwelkom het en laat meegaan met de duwende en trekkende stroming van het Water. Je bent veilig.

Focus je weer op je ademhaling en stem deze af op het komen en gaan van het water. Adem in door je neus bij het aankomende water en adem uit door je mond bij het terugtrekkende water van de zee.

Ga weer terug naar binnen en laat je gedachten, emoties en gevoelens komen en gaan net zoals het water om je voeten. 

Bedenk nu dat je alle ballast die je met je meedraagt en jou in de weg staat meegeeft aan het terugtrekkende water met iedere uitademing. Alleen de gedachte hieraan zet het proces van loslaten al in werking. Dwaal je af? Dat is niet erg, ga terug naar je ademhaling en geef de afdwalende gedachten mee aan de terugtrekkende zee en laat ze los!

Volg je gevoel in hoe lang het nodig is.

Nu verleg je de focus van je ademhaling op het inademen van energie door je neus. Bij elke aankomende golf laat je je longen en rest van je lichaam vullen met levenskrachtenergie. Voel hoe met elke aankomende golf je lichaam zich vult ermee, voel het door je lichaam stromen, net als het water van de zee. 

Ervaar het, geniet en neem het met je zintuigen waar. Heeft deze energie gevoel, of geluid en welke kleuren zie je en wat ruik je?

Blijf zo staan tot het stromen van de levenskrachtenergie voor je gevoel klaar is. Bedank vervolgens het Water voor dit moment.

Maak je voeten los, stap uit de branding en scan heel bewust nog eens je lichaam en geest. Hoe voel je je? Wat is er verandert?

Drink een groot glas water of kruidenthee en geniet van de voedende levenskrachtenergie die je hebt gekregen.

 

Bekijk hier Buddha Design Aqua