15 augustus 2021

Aarden via Vuur

Deze aardings-oefening maakt gebruik van het element Vuur

Met deze aardingsoefening ga je geluid geven aan je gevoel en werkt over het algemeen erg goed als je niet goed bij de kern van je gevoel kunt komen. Door er geluid aan te geven mogen ze er zijn, voel je ze, geef je er uiting aan en geef je ze over aan het Vuur, je hoeft ze niet langer als ballast met je mee te dragen.

In tegenstelling tot de aardings-oefeningen van Aarde, Water en Lucht is het verstandig om tijdens de oefening een vertrouwd persoon (maatje) in je buurt te hebben voor steun.

 

Zoek tijdens de strandwandeling naar hout (je kunt ook hout van thuis meenemen) en maak een vuur op een rustig verlaten stuk strand.

Ga bij het vuur zitten en adem rustig in door je neus en uit door je mond in de richting van het vuur. Pak een ademhalingsritme dat voor jou prettig is. Focus je op je emoties, wees je er bewust ervan. Weet je niet wat de ballast is die je dit gevoel geeft? Geeft niet.

Haal nu diep adem en begin zacht geluid te maken, met elke ademhaling laat je het geluid aanzwellen. Laat jezelf gaan en niet belemmeren door schaamte. Alles is geoorloofd, schreeuwen, vloeken maar ook zang, lachen en lichamelijke uitingen als bijvoorbeeld slaan op de grond. Pak je moment en gun jezelf deze “ontlading”. 

Als het je aanvliegt en teveel wordt leg dan je handen op je onderbuik en adem daar een aantal keer diep en rustig naartoe. Vervolgens pak je de draad weer op met het geven van geluid aan je emoties.

Volg je gevoel in hoe lang het nodig is.

Ben je klaar met het geluid geven aan je emoties? Adem dan diep in en lang en zuchtend uit naar het vuur. Herhaal dit een aantal maal, het vuur de energetische ballast verwerken. Bedank het Vuur voor dit moment en verplaats jezelf van het vuur af.

Focus je weer op je ademhaling, adem rustig in door je neus en uit door je mond.

Voel de warmte en het licht van de zon op je lichaam en via je Kroon-Chakra naar binnen komen. Laat je vullen met de levenskrachtenergie ervan. Ervaar het, geniet en neem het met je zintuigen waar. Heeft deze energie gevoel, of geluid en welke kleuren zie je en wat ruik je?

Blijf zitten en kom bij, visualiseer een gesloten energieveld van wit licht om je heen welke je bescherming biedt.

Bedank vervolgens de Zon voor dit moment.

Ga vervolgens rechtop staan en scan heel bewust nog eens je lichaam en geest. Hoe voel je je? Wat is er verandert?

Drink een groot glas water of kruidenthee en geniet van de voedende levenskrachtenergie die je hebt gekregen.

Neem jezelf echter wel in acht, en zorg dat je voldoende rust neemt na deze oefening. Vermijdt drukte.