3 oktober 2018 Mijn hoofd heeft teveel tabbladen openstaan.

Mijn hoofd heeft teveel tabbladen openstaan.

En daar zit ik dan, na weken van extreme drukte, eindelijk even weg. Van tevoren druk met afronden van het werk, waarvan ik al weet dat het verdriedubbeld is als ik weer terug ben. De laatste boodschapjes, want ik wil wel gewoon m’n vertrouwde bakkie koffie kunnen maken. En het huis moet schoon en netjes zijn want ik wil niet dat de “oppas” de indruk krijgt dat mijn huishouden een janboel is.

Onderweg naar de vakantiebestemming probeer ik mijn vakantie – zen gevoel te pakken te krijgen maar er schieten nog 1000 en 1 regelzaakjes en “ heb ik dit of dat wel?” door m’n hoofd. Regelmatig slaak ik een zucht om zo na een diepe inademing iets meer zuurstof bij mijn brein te krijgen zodat deze kan gaan ontspannen. Maar mijn brein laat zich niet zo makkelijk forceren. Eenmaal op mijn bestemming aangekomen bemerk ik dat me nog steeds zo’n opgejaagd gevoel bevliegt. Ik wil plannen, moet regelen en vooral door blijven gaan! Tussendoor probeert een heel zacht stemmetje in mijn hoofd te zeggen dat ik niks moet. Ik hoor het wel maar kan het niet.

Na de eerste nacht, waarin ik meerdere keren wakker ben geworden en mijzelf verplichtte om in bed te blijven liggen loop ik een beetje brak rond met m’n vertrouwde bakkie koffie. Ondertussen is mijn brein alweer bezig om de komende dagen volgens strak patroon in te vullen, en me vooral aan het verzekeren dat ik mijn werkmail moet checken want: ik kan eigenlijk niet gemist worden.

Met m’n telefoon in de aanslag zit ik klaar als het noodlot toeslaat, geen wifi! Ik probeer met internet te verbinden, maar direct verschijnt de melding dat er geen internet verbinding beschikbaar / mogelijk is.

Een lichte vorm van paniek overspoelt me, en ik blijf proberen verbinding te krijgen. Na een minuut of 5 plof ik verslagen neer op m’n balkon. Opeens voel ik de warmte van de zon op mijn huid, hoor de zee ruisen en voel het briesje van de wind door m’n haren gaan. Het universum heeft voor mij aan de noodrem getrokken en ik kan me er eindelijk aan overgeven!

 

Bescherming tegen wifi en andere (negatieve) energie? Quantum Science Hanger