De Chakra’s

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Chakra’s kun je je  voorstellen als een soort draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, met andere woorden: een ‘draaiend wiel van energie’.

  1. Het eerste Chakra- Muladhara wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd. Deze zorgt ervoor dat je je stabiel en veilig voelt.  Door een goed contact te hebben met de aarde, geaard zijn, voel je je zeker.
  2. Het tweede Chakra – Swadhistana is het Sacraal Chakra. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen, en staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.
  3. Het derde Chakra – Manipura, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra (Solaris Plexus). Blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. Als ze in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.
  4. Het vierde Chakra – Anahata, ook wel het hart Chakra, bevindt zich bij de hartstreek. chakra de werking van de zeven chakra's wat is een chakra?Ze staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.
  5. Het vijfde Chakra – Vishuddhi, of het Keelchakra, bevindt zich in het gebied van de nekwervels, het strottenhoofd en de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra. Ze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, kan er reiniging van je lichaam optreden.
  6. Het zesde Chakra – Ajna, ook wel het Voorhoofdchakra – het derde oog, omdat het desbetreffende Chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.
  7. Het zevende ChakraSahasrara, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Ze staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes welke staan voor een eenheid van alle verschillende aspecten.

 

Bekijk al onze leuke en betaalbare chakra’s sieraden:

lees meer over chakra’s in Happinez